Paakuva


Malla Vartiainen

Valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi Lapin Yliopistosta vuonna 1998. Siitä lähtien olen suunnitellut päätoimisesti visuaalisia ilmeitä asiakkaitteni painotuotteisiin, mm. esitteisiin, lehtiin, julisteisiin, kortteihin – pieniin ja suuriin kampanjoihin. Työhistoriaa on kertynyt jo ennen artenomitutkintoakin, sillä sain kipinän alalle jo 16-vuotiaana. Kesällä 2012 heittäydyin yrittäjäksi vakituisesta työsuhteesta – tukenani laaja yhteistyöverkosto.

Vahva ammattitaito on hioutunut vuosien kokemuksella mainostoimistoissa, lehti- ja painotaloissa. Asiakkaat kiittävät minua nopeudesta, joustavuudesta ja visuaalisuudesta. Hinnoittelunikin on asiakasystävällistä, kun lasku sisältää vain oman leipäni – ei toimitilojen eikä muita ylimääräisiä kuluja.

Työpöytäni sijaitsee Ranualla Etelä-Lapissa. Pohjoinen sijainti tekee työskentelystäni stressittömämpää – ja kustannustehokasta. Asiakkaani ja yhteistyökumppanini sijoittuvat laajasti ympäri Suomen – kiitos hyvien yhteyksien. Pieni tai suuri työ, uuden yrittäjän käyntikortti tai suuren projektin visuaalisen ilmeen luominen ja hallinta – heittäydyn jokaiseen toimeksiantoon innostuneesti ja luovasti.

Päämääränä tyytyväinen asiakas
Asiakas määrittelee työn tavoitteet ja taloudelliset raamit. En suunnittele pelkästään visuaalista ilmettä, vaan autan kokonaisuuden toteuttamisessa: hinta-laatusuhteeltaan parhaan painon sekä muiden yhteistyökumppaneiden etsimisessä ja heidän kanssaan toimimisessa. Hinnoittelen työni aina etukäteen, ja laskun loppusumma on asiakkaalla tiedossa ja hyväksyttävissä ennen työn aloittamista.

P.s. Suoritin YAMK-maisteritutkinnon maaliskuussa 2020 matkailualan osaamisen johtaminen koulutuksesta. Koulutus innoitti minut uudestaan myös kirjoittamisen pariin.